Biskviti_chia_limets

Бисквити с чиа и лимец от Гергана Димова

Продукти:

100 мл портокалов сок

3 с.л. чиа

50 гр меко масло

2 с.л. мед и 2 с.л. кафява захар

1/2 ч.л. бакпулвер

за аромат: канела, ванилия

около 250 гр брашно от лимец

 

Първо накисваме семената от чиа в потрокаловия сок. В дълбока купа смесваме маслото с меда и захарта и разбиваме. След това добавяме сока с накиснатите семена чиа. И постепенно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера, канелата и ванилията. Замесваме меко тесто. Тъй като брашното от лимец прави тестото по- лепкаво се работи с набрашнени ръце. Прехвърляме тестото върху хартия за печене и разточваме блат с дебелина 5 мм. Блатът се нарязва на правоъгълници. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.