Iliyan-Qnka-Davai-me-mila-mamo2

Илиян Йорданов в дует с Янка Рупкина

Фолклорният изпълнител Илиян Йорданов представи най-новия си проект в дует с народната певица със световна слава Янка Рупкина – „Давай ме, мила мамо“.  Вече може да гледате видеото в ефира на Фен Фолк ТВ.

Народната песен се отличава с двуглас, характерен за Пиринската фолклорна област. „Давай ме, мила мамо“ е с автентично звучене, като желанието на Илиян Йорданов е, чрез своето творчество да съхрани духа и мелодичността на българския фолклор.

Янка Рупкина има огромна роля за музикалното развитие на Илиян Йорданов. През 2015 г. заедно участват във фолклорния конкурс „Атлиманска огърлица“ в гр. Китен, където печелят първо място. Оттогава изнасят съвместни концерти.  По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост те представиха първия си дует „Давай ме, мила мамо“ в ефира на Фен Фолк ТВ.

„Благодаря на Янка Рупкина, че ми предостави възможността да пея заедно с нея. Благодаря и на целия екип на Diapason Records, които направиха този проект реален.“ – сподели Илиян Йорданов.

Аранжиментът на песента е дело на Кирил Владов, а клипът към нея е заснет в двора на възрожденска къща в град Копривщица. Режисьор на видеото е Ненчо Касъмов. За танците Илиян Йорданов и Янка Рупкина се довериха на професионалистите от фолклорен ансамбъл „Гайтан“.

Клипът към  „Давай ме, мила мамо“ може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ, както и в официалния  YouTube канал.