filip-i-tanq-skechelieva

Филип Синапов представи своя най-нов проект

Филип Синапов направи премиера на своя най-нов проект – „Момне ле, мари хубава“, който е дует с народната певица Таня Скечелиева. Той е познат от ефира на Фен Фолк ТВ с песните си „Хранила майка, кутила“, „Ой, чобан“, „Момице бела, каматна“ и „Коньо, коньо“. Съвсем наскоро той спечели първа награда в категория “Нашенски славей” на Национален фестивал за народно творчество “Фолклорна магия”, който се проведе в Градски парк, Банско.

„Момне ле, мари хубава“ е първата съвместна песен на изпълнителя на Diapason Records. Тя е от Родопската фолклорна област, в хороводен стил и умерено темпо, а текстът е на любовна тематика.

Аранжиментът на композицията е дело на Петър Войников, а солист в нея е популярният български гайдар Петър Янев. Клипът към песента е заснет в красива местност в Златоград, а режисьор на видеото е Ненчо Касъмов.

За танците Филип Синапов отново се доверява на професионалистите от танцова формация „Етноритъм“, с които си партнира и в предишните си проекти.

От днес може да гледате видеото към  „Момне ле, мари хубава“ в ефира на Фен Фолк ТВ, както и в официалния канал на медията в YouTube.