21122375_1558256900861499_8844041480499565224_o

Ясни са победителите в първия Детски Пирин Фолк

При голям интерес и с препълнен Летен театър премина първото издание на фестивала за изпълнителско изкуство на песни от македонска фолклорна област „Детски Пирин Фолк“. В надпреварата участваха 20 изпълнения, които бяха оценявани от 7-членно фестивално жури с председател доц. д-р Георги Петков и членове: Надежда Захариева, Кирил Котев, Димитър Христов, Милан Завков, доц. Венци Димов, Кирил Иванов.
Всички деца се представиха подобаващо вокално и изпълниха сцената с визията и сценичното си поведение. Но най-добрите според журито бяха:
– III награда – Ивона Георгиева с изпълнение на песента „Гуйгу ле, Гуйгу юначе“;
– II награда – Василиа Петрова с изпълнение на песента „Ибиш ага“;
– I награда – Донко Марков с изпълнение на песента „Катил Георги“;
Специалната награда на Кмета на Община Сандански бе присъдена на Анабел и Дарина Дамянови с изпълнение на песента „Тръгнало ми лудо младо на Солунски пазар“.
Телевизионните зрители присъдиха своята награда на Михаела Манчева от гр. Банско с песента Я съм се напременило“.
Танцовият съпровод бе от местните състави „Празник“, „Македонци“ и „Гайтан“.
Освен децата на първия Детски Пирин Фолк, сцената в Сандански посрещна и емблематични изпълнители от 25-годишната история на фестивала. Бурни аплодисменти и малко носталгия събраха Васко Лазаров, Илиян Михов-Баровеца, Алисия и Ванеса, Радостина Паньова и Володя Стоянов – Воеводата, който връчи и статуетката за голямата награда.